کتاب رزبریپای فصل ۵ پیکربندی شبکه
برای اغلب کاربران پیکربندی شبکه رزبریپای به سادگی اتصال یک کابل به پورت اترنت مدل های B,B+,2,3 و یا اتصال آداپتورUSB اینترنت در مدل های A,A+ و zero است. اما برای بقیه نیاز است که شبکه به صورت دستی پیکربندی شود.
در صورتی که شبکه تان دارای یک رDHCP نیست (سیستمیکه چگونگی اتصال و اختصاص IP به رزبریپای و دیگر تجهیزات درون شبکه را به آن ها اعلام میدارد) یا اگر میخواهید از یک آداپتور وایرلس USB در رزبریپای استفاده کنید قسمت های مختلف این فصل را مطالعه کنید. البته امروزه همه مودم های ADSL که در خانه ها استفاده میشود دارای سرویس DHCP هستند.
گاهی اوقات برای این که شبکه رزبریپای به طور صحیح عمل کند لازم است که شبکه را به صورت دستی پیکربندی نمایید. به طور معمول شبکه در یک خانه، مدرسه یا دفتر کار دارای یک سرور DHCP است که به رزبریپای و دیگر تجهیزات درون شبکه نحوه اتصال را بیان میکند. برخی شبکه ها دارای سرور DHCP نیستند و نیاز است که به صورت دستی تنظیم شوند.
نکته: در صورتی که میخواهید رزبریپای تنها یک آدرس IP داشته باشد و تغییر نکند (static IP) پیکربندی آن به طور مستقیم در رزبریپای یک روش اشتباه میباشد. میتوان به جای این کار درون تنظیمات مودم ADSL یا سرور DHCP خود یک آدرس IP رزرو کنید. استفاده از یک آدرس IP ثابت از تداخل بین رزبریپای با دیگر تجهیزات درون شبکه جلوگیری میکند.
آسان ترین روش برای پیکربندی دستی شبکه در رزبریپای از طریق GUI است. نسخه دسکتاپ Raspbian برای پشتیبانی از شبکه پیکربندی شده است. آیکن شبکه را در نوار بالایی پیدا کرده و روی آن راست کلیک کنید تا منوی آن باز شود، حال با کلیک بر روی گزینه Wifi network setting پنجره پیکربندی ظاهر خواهد شد(شکل ۵-۱).
شکل ۵-۱ تنظیمات شبکه
این پنجره پیکربندی گزینه های مختلفی را فراهم میکند. نیازی نیست تمام گزینه ها را پر کنید تا شبکه فعال شود. با استفاده از راهنمای پایین تنها گزینه های مورد نیاز خود را پر نمایید.
IP Address: آدرس IP ثابتی که میخواهید به رزبریپای اختصاص دهید. این مقدار حتما باید وارد شود و نمیتوانید آن را خالی رها کنید.
Router: آدرس IP مودم ADSL شبکه یا دیگر دروازه های شبکه میباشد. اگر این گزینه را خالی بگذارید، رزبریپای فقط قادر خواهد بود که به دیگر تجهیزات شبکه محلی متصل شود و نمیتواند به اینترنت دسترسی داشته باشد.
DNS Servers: آدرس های یک یا چندین DNS سرور که برای ترجمه نام دامنه ها به آدرس IP استفاده میشود. اگر آدرس های سرور DNS سرویس دهنده خود را نمیدانید و هیچ سرور DNS محلی نیز ندارید میتوانید از مقدارهای 8.8.8.8 یا 8.8.8.4 که مربوط به DNS سرورهای شرکت گوگل هستند استفاده کنید.
DNS Search: پسوند جست و جویی که باید به جست و جوی های DNS برای نام های محلی اعمال شود. برای اغلب شبکه های خانگی این گزینه local یا home است. در صورتی که مطمئن نیستید میتوانید این گزینه را خالی رها کنید.
پس از اینکه گزینه ها را پر کردید بر روی دکمه Apply کلیک کنید. اگر پیغام خطایی دریافت کردید دوباره این ورودی ها را بررسی کنید. یک اشتباه رایج این است که برای جداسازی چند DNS به جای یک فاصله تکی از کاما و … استفاده شود.
جایگزین روش گرافیکی استفاده از کنسول است. از طریق دکمه Menu وارد پنجره ترمینال شوید یا از کنسول Raspbian استفاده کنید و دستور زیر را وارد نمایید.
sudo nano /etc/dhcpcd.conf
این دستور ابزار ویرایشگر متن nano را با سطح دسترسی root اجرا میکند و به آن میگوید که یک فایل dhcpcd.conf که در مسیر /etc/dhcpcd.conf قرار دارد را باز کند(شکل ۵-۲). این یک فایل پیکربندی برای سرویس DHCPCD است. این فایل چگونگی دریافت اطلاعات رزبریپای از شبکه را کنترل میکند. به طور پیش فرض این فایل برای اینکه از یک سرور DHCP درون شبکه اطلاعات پیکربندی پویا را پرس و جو کند، پیکربندی شده است. اما این فایل قابل ویرایش است و میتوانید پیکربندی مورد نظر خود را به صورت دستی در آن وارد کنید.
شکل ۵-۲ تنظیمات فایل dhcpcd.conf
به انتهای فایل رفته و با استفاده از مثال زیر که به عنوان یک الگو میباشد، داده های مربوط به تنظیمات شبکه خودتان را با مقادیر آن جایگزین نمایید:
interface eth0
static ip_address=192.168.0.13
static routers=192.168.0.254
static domain_name_servers=8.8.8.8 .8.4.4
static domain_search=local
اگر رزبریپای بیش از یک آداپتور شبکه دارد (برای مثال رزبریپای مدل ۳ دارای آداپتور های شبکه سیمیو وایرلس داخلی و یا یک مدل قدیمیتر به همراه یک آداپتور شبکه USB متصل به آن است) میتوانید هر آداپتور را با تکرار گزینه های پیکربندی با شروع interface در یک خط جدید پیکربندی کنید.
زمانی که پیکربندی تنظیمات شبکه تمام شد، با استفاده از Ctrl+O فایل را ذخیره کنید و سپس ویرایشگر متن را با استفاده از Ctrl+X ببندید. با استفاده از دستور زیر شبکه رزبریپای را دوباره راه اندازی کنید:
sudo service networking restart
اگر از طریق SSH به رزبریپای متصل شده بودید و آدرس IP آن را تغییر دادید این دستور باعث میشود ارتباط شما قطع شود. برای اینکه رزبریپای شبکه را دوباره راه اندازی کند چند لحظه صبر کنید و سپس با استفاده از آدرس IP جدیدی که تنظیم کردید دوباره متصل شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.